okladka

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. Kwalifikacja T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik tech

Ewa Giemza

Wydawnictwo: WSIP

Objetosc: 152 stron

Oprawa: OM

ISBN: 9788302157103

Cena detaliczna: 36.90 zl

Nasza CENA:
32.31 zl

Oszczedzasz: 4.59 zl

Niedostepne


Podręcznik szczegółowo charakteryzuje poszczególne rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Omawia najczęściej występujące błędy w trakcie przygotowania wyrobów piekarskich. Publikacja szczegółowo przedstawia budowę receptur piekarskich i obliczenia związane z nimi. Liczne przykłady pomagają uczniowi zrozumieć zasadę najczęściej występujących obliczeń na omawianym etapie technologicznym. Publikacja koncentruje się na przygotowaniu wszystkich surowców, których używa się w produkcji pieczywa. Zawiera mnóstwo praktycznych wskazówek. Opracowanie omawia szczegółowo procesy zachodzące w trakcie powstawania ciasta żytniego i pszennego. Przedstawia różne metody technologiczne ich produkcji. Omawia otrzymywanie poszczególnych wyrobów piekarskich zarówno metodami ręcznej obróbki jak i maszynowej.


Dodaj recenzję

Imię i nazwisko*
Email*
Ocena*
Treść recenzji*
Napisz jeszcze conajmniej 200 znaków


Laureat rankingu
Zaufane opinie Ceneo.pl 2017

Kategoria:
Multimedia

Laureat rankingu
Zaufane opinie Ceneo.pl 2016

Kategoria:
Multimedia

Wyszukaj ksiażki:

Twój Koszyk

Zawartosc Koszyka

0 szt.  0.00

Panel Logowania

E-mail:
Hasło:
Rejestracja

Szczególnie polecamy:

Pełnia życia
Agnieszka Maciąg
34.92 zł
Ścigany
Katarzyna Michalak
25.89 zł
22.14 zł
19.98 zł
Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata
Marta Dymek, Adam Pluszka, Ewa Penksyk-Kluczkowska, Anna Pol
49.98 zł
Kobiety mafii
Diane Ducret
28.31 zł
22.79 zł
65.98 zł
25.34 zł